diego rivera

napilol – magyarosh schengen

Posted in Uncategorized by diegorivera on 2008. március 31.

szóval ferihegyen megfejtették hogyan legyenek schengen kompatibilisek. ugye arról van szó, hogy a schengeni országokban az eu polgároknak szabad az átjárás útlevélellenőrzés nélkül, kvázi “megszűntek a határok”. mi a schengeni dolog lényege? hogy azok a szerencsések, akik eu polgárok minél egyszerűbben és gyorsabban közlekedhessenek az únión belül.

szóval nemzetközi repterünk kompatibilissé vált, igazi magyarosh megoldással. eddig a 2b terminál fogadta és indította a nemzetközi légitársaságok járatait, a 2a pedig a malévnek volt dedikálva. persze egy csomó járatot üzemeltet a malév más légitársaságokkal közösen, ezek is a 2a-ra mentek.

most újraosztották a kártyákat, és a schengenen kívülről/re jövő/menő gépek a 2b-re mennek, míg a belső járatok gazdája a 2a. mi ezzel a baj? az hogy a balansz eltolódott, nyilván több gép megy eu-n belül mint kívül. hétvégén mikor utaztam a 2b teljesen üres volt, míg a 2a kitehette volna a teltház táblát. vagyis sikerült úgy megszervezni a csatlakozást, hogy kimarad az 5 perces útlevél ellenőrzés, helyette viszont van egy órás sorbanállás a checkin-nél és security check-nél. lol lol, szánalom.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: